torsdag den 5. marts 2015

Om materielle studier

Materielt studie. Her kigger man på tingenes kulturhistorie. Hvad bliver der tilbage ? Er der fx nogle stammer, der har brugt noget stedspecifikt ? Meget af dette er væk, fordi vi bliver mere og mere ensartede. Materielkultur er vaner, og den måde, vi bruger tingene på til hverdag. Det kan være ting, der har en funktion, form og en betydning.

Form * Funktion * Betydning.

Materiel kultur og dannelse. Erindringen- hvad betyder materielt kultur i forhold til en fælles kultur ? Vi har på et fælles plan nogle fælles erindringer, og i forhold til dette, nogle forståelser for, hvordan tingene er skruet sammen. Under vejl. for HD gives ideer om, at lokal og global inspiration udfra materiel kultur, giver nogle strømpile i forhold til den dannelse, der følger med. (læs bla. fagformål stk. 3)

Rent praktisk handler det om, at have en ramme for undervisningen, og sætte det ind i en kulturel ramme. Håndværk og teknikker er jo i faget kulturteknikker, der kan gøre vores forståelse bredere.

1 kommentar:

  1. Hvor fantastisk at se, at du også arbejder med teorien Thomas. Det har jeg slet ikke gjort på min blog indtil nu...men, det vil jeg da lade mig inspirere af:-)

    SvarSlet