onsdag den 25. marts 2015

Innovation i skolen

Oplæg af Rebecca Tau til LæringsVejleder Netværksmøde 25/3- 2015. Web: http://www.boost-innovation.dk

Inoovation er at opfinde noget nyt, eller tage noget eksisterende, og lave nyt ud af det. Entreprenør skab er mere at lave en virksomhed, at styrke elevernes entreprenørielle kompetencer. Det er troen på, at man kan, at man bliver ved, at man skaber noget, og er innovativ.

Rebecca har lavet forskellige projekter med elever, bla. med 10 kl. som har lavet et interaktivt hegn til Wonderfestiwall. I dette projekt bliver innovation meget konkret, og eleverne deltager aktivt.

Et andet eksempel er en workshop, hvor man laver et brætspil. Hvad er et godt brætspil ? Kan det sælges til en virksomhed ? Hvordan laver man fx en brainstorm ?

Der er mange udfordringer i begrebet "innovation". Mange begrænsninger, men også løsninger. Man kan i det små fx bruge http://www.småp.dk og mange andre forløb på nettet.  Det er også en god ide at uddanne lærerne til innovation, fx ved en to dages workshop.

Det er gratis at bruge Rebecca Tau i BRK- og hun kommer gerne ud, og laver et oplæg i et team. Hun hjælper også gerne med at etablere kontakt mellem skole og virksomhed.
 Kontakt i BRK regi: taumik@live.dk

Andre steder med Innovation:
http://www.lærernesinnovationsdag.dk/
Direkte link til lærervejledningen for Experimentariets lærervejledning om innovation.
https://www.experimentarium.dk/forsiden/udstillinger/events-og-foredrag/skolernes-innovationsdag/
Her er der også instruktionsvideo og tips & tricks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar