torsdag den 8. oktober 2015

Formgivning til fx lampeskærme

Man kan bruge mange forskellige materialer til en lampeskærm. Når først man har formen inderst, kan man arbejde nuanceret med bagepapir og tapetklister. Man kan klippe blade, rive, bruge stykker, dyppe dem i tapetklister, og forme det omkring formen.
Stof kan også gøres formbart. Fx ved at bruge trælim, eller tapetklister, og så forme det henover et stativ. Det kan være stykker af stof, eller et helt klædestykke, som er udover en form.
Alle slags tomme dåser er også gode til at lave lamper af. Specielt store, tomme dåser, er gode til at lave lamper, og foregive, i.
Formgivning kan også være i cement produkter, eller i stålskaller.

Formgivning af finertræ.

Man kan foregive i max 4 mm finer. Det er en god ide, at skære langs med årerne. Man laver en skabelon på en tykkere plade, og på pladen fartskruer man træklodser, der kan styre træet. Finerpladen fugtes, både før, imens, og efter ovn, og varmes i ovn ved 200 grader. Der er begrænsninger i træet, og det er bedre, at lave små stykker, som man så sætter sammen. 



Formgivning af acrylplast.

Man lave en form i træ, og varmer acrylen i ovn, eller med varmepistol, og så lægger man den varme acryl henover formen. Acrylen skal varmes ved 200 grader, læg den på en plade, så den ikke får mærker af rillerne. Når man skærer i acryl plast, skal man skære på dekkopørsaven, og lade papirlaget sidde på! Sæt malertape på, der hvor man vil save, og sav det lidt konstant, så man ikke lader kongen stå et sted- så brænder den sig fast. 

Formgivning af metal.

Messing, kobber,stål, osv, kan bankes i form henover, eller ned, i en form.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar